Wij zorgen voor efficiënte, veilige en duurzame oplossingen voor onze klanten

IFCO RPC's bevorderen de efficiëntie van de productieketens van onze klanten, van beter gebruik van de ruimte tot aan minder tijd voor behandeling, stapelen, laden, kostenreductie en verspilling van bronnen. Onze RPC's zijn ook veiliger voor gebruikers dan traditionele verpakkingen. Ze zijn ontworpen, denkend aan ergonomie om het aantal blessure's te verminderen en om de stanleymessen overbodig te maken. RPC's verminderen ook de impact op het milieu van de productieketens van onze klanten. Recente onderzoeken in Europa en Noord-Amerika bevestigen dat het gebruik van onze RPC's de impact op het milieu verminderen vergeleken met traditionele verpakkingsmethodes.

Vind hier meer informatie over onze aanpak voor klanten

*De Duurzaamheid van Verpakkingssystemen voor Fruit- en Groententransport in Europa gebaseerd op Life-Cycle-Analysis, update 2009, gepubliceerd in februari 2009 door Stiftung Initiative Mehrweg

We minimaliseren onze impact op het milieu door het constant verbeteren van onze producten, onze werkzaamheden en onze productieketen.

Door samen te werken met onze leveranciers, hebben we efficiënte was- en droogapparatuur die helpen onze energie- en waterconsumptie te minimaliseren. Onze RPC ingenieurs zoeken constant naar manieren om onze RPC's nog efficiënter te stapelen om het aantal RPC's per pallet te optimaliseren, wat tranportatievoorwaarden verminderd met iedere verbetering.

IFCO heeft waterrecyclingapparatuur geïnstalleerd om de hoeveelheid water te verminderen wat wordt gebruikt tijdens het wassen. Ook gebruiken we technologieën om energie te besparen in onze schoonmaakcentra.

Vind meer informatie over duurzaamheidsinitiatieven en ons Duurzaamheid Rapport hier.

IFCO ondersteunt de communities waar we werken

IFCO ondersteunt voedselbanken in onze markten over de hele wereld door ons Worldwide Responsibility Initiative. Voor meer informatie over hoe IFCO voedselbanken steunt, klik hier.

Onze Oplossingen reduceren voedselverspilling in de productieketen

IFCO RPC's verminderen voedselverspilling door mechanische schade (verpulveren, snijden, plekken) en foute temperatuur. Het soepele interieur en stevige constructie van onze RPC's beschermen fragiele producten tegen schade tijdens het verpakken, stapelen en transport, wat resulteerde in minder schade en voedselverspilling. Een onderzoek uit 2013 [link naar PDF] uitgevoerd door het Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics en de Cold-Chain Management Working Group aan de Universiteit van Bonn evalueerde potentiële links tussen productschade en verpakking (vooral RPC's en carcboard dozen). Tijdens de productieketen is de volgende schade geobserveerd:

Minder Verpakkingsschade

RPC Schade: 0,12%

Wegwerpverpakkingsschade: 4,2%

Minder Productschade

Productschade bij RPC's: 0%

Productschade bij Wegwerpverpakking: 20%

Verpakkingsschade bij Centrale Opslagruimte

RPC Schade bij Centrale Opslagruimte

Wegwerpverpakkingsschade bij Centrale Opslagruimte

Naast het reduceren van mechanische schade, zijn onze RPC's goed geventileerd, zodat producten sneller worden gekoeld na het oogsten. De ventilatie zorgt ook voor betere controle over de temperatuur tijdens opslag en transport. Snellere koeling en betere controle over de temperatuur zorgen voor een langere tijdsduur in de schappen voor versproducten, wat verspilling vermindert. Deze voordelen worden bevestigd in ons onderzoek bij aardbeien, mango's, squash en andere producten.

Wij geloven dat een sympathieke, veilige, tolerante en diverse werkplaats het beste naar boven brengt in de mens. 'Zero Harm' komt op de eerste plaats.

Als lid van de Brambles familie, ondersteunt IFCO de United Nations Declaration of Human Rights. Vanwege onze voorwaarden, zijn Brambles bedrijven verplicht om:

  • Te zorgen voor een veilige werkomgeving en het behalen van Zero Harm door te zorgen voor goed zorg- en veiligheidsmanagement;
  • Een werkgever te zijn die gelijke kansen biedt, een divers werkteam ontwikkelt waar iedereen gelijk wordt behandeld, ongeacht zijn gender, seksuele voorkeur, leeftijd, beperking, ras of religie;
  • Een omgeving te creëren waar iedereen wordt aangemoedigd om zijn best te doen, door kansen aan te bieden om te leren en te ontwikkelen, en
  • Om te verzekeren dat werknemers elk probleem kunnen aankaarten wat gerelateerd is aan hun werk en zeker te zijnvan een eerlijke, neutrale en vertrouwelijke behandeling.

Brambles' duurzaamheidsstrategie benadrukt zijn toewijding aan Zero Harm in elk van zijn werkzaamheden. Dit betekent nul verwondingen, nul schade aan het milieu en nul nadelige impact op mensenrechten.


Vind hier meer informatie over onze stategie en ons beleid


Bereken de Impact op het Milieu

Bekijk de Verpakkingsinformatie

Bekijk de Technische Specificaties

MyIFCO™ webclearing